Cegeka a deschis un birou la Iași!

Compania Cegeka, prezentă în România din 2009 își continuă expansiunea echipei prin deschiderea unui nou punct la lucru în Iași la începutul acestui an. Cu o experiență vastă în Belgia, compania își concenteraza atenția pe cele două direcții de dezvoltare: Seftware Development și Infrastructura. Cu un număr de peste 300 angajați în România și peste 3300 la nivel de grup, Cegeka se poziționează că un furnizor important de soluții IT&C, fiind axat pe dezvoltarea, implementarea și managementul de aplicații IT și infrastructuri, pentru companii medii și mari, medii de tip enterprise.

Creșterea companiei în dimensiune a fost însoțită și de creșterea divesitatii tehnologiilor utilizate. Tehnologii precum Drupal, Blockchain, CRM, SharePoint sau JavaScript sunt deja acoperite de echipe dedicate și sunt implementate în proiectele clienților existenți. Adițional zonei tehnice, pentru a evidenția focusul pe inovație, transparență și calitate, echipele au crescut și cu roluri precum cele de de Business Analist, Agile Coach sau Development Coach.

În cadrul diviziei de Infrastructura a companiei echipele au crescut cu specialiști de soluții Citrix, backup (HP DataProtector, CommVault), storage (EMC, 3PAR, Brocade, NetApp) sau de soluții de Securitate, dar și cu roluri care vizează coordonarea operațiunilor în conformitate cu standardele ITIL.

Ca urmare a planurilor ambițioase de creștere în România, la sfârșitul anului 2015, un nou birou Cegeka România a fost inaugurat. Cel de-al doilea birou din România a fost deschis în Iași, fiind un punct strategic de dezvoltare pentru companie, atât datorită universităților tehnice din zona, deschiderii spre alte țări din Europa cat și flexibilității și pregătirii tehnice și educaționale a oamenilor. Așa cum s-a întâmplat și în cazul biroului din București, biroul din Iași (Șoseaua Națională Nr. 37, Etaj 8) va deveni în viitor un hub de sine stătător, din care vor fi livrate atât servicii de software development cat și infrastructura către clienți din toată lumea.

 

“Planificăm ca biroul din Iași să crească în cursul anului 2016 si să ajungem la o echipă de 100 colegi. Din biroul din Iași vom acoperi atât livrarea de servicii de software development, unde vorbim de Java, .NET sau PHP cat și servicii de management și monitorizare infrastructură clienți. În cazul acesta, focusul va fi în principal pe Windows server și tehnologii Microsoft, dar nu excludem nici tehnologiile de nișă, precum Citrix.” a declarat Mihaela Joian, HR Manager, Cegeka România.


Abordarea va fi aceeași ca și în cazul biroului din București: clienți din afară țârii, atât din Europa cat și de pe alte continente, din industrii variate. În portofoliul de client avem companii din retail, logistică, industria financiar-bancară sau medicală, oil& gas, energie, FMCG, dar nu suntem limitați la aceste industrii.